Θεολογίας Πέρι > Περί παντός Θεολογικού επιστητού

Περί γάμου

<< < (3/3)

ρωμηός:

--- Παράθεση από: staboz ---Παύλε:
     1. Μόλις τώρα συνειδητοποίησα ότι το κείμενο από το οποίο ξεκίνησε η συζήτηση περί γάμου είχε γραφεί στη σελίδα των ανεκδότων. Εγώ το πήρα στα σοβαρά και έγραφα εις μάτην νομίζοντας πως πρόκειται για υπαρκτό πρόβλημα.
     2. Ούτως ή άλλως τα σημαντικότερα ζητήματα τα θίγω στην απάντηση προς την Ξένια, οπότε δεν επανέρχομαι.
     3. Μου φαίνεται παράξενη η έκθλιψη του \'\'α\'\' στο \'\'κατ\' χάριν χαρίτωσις\'\'. Ήθελα να ξέρω με βάση ποιόν κανόνα γίνεται κάτι τέτοιο, επειδή νομίζω ότι δεν το έχω ξανασυναντήσει.
     4. Στα downloads παρετήρησα και βιβλία του Καζαντζάκη και μάλιστα το \'\'Ο τελευταίος πειρασμός\'\', πράγμα που μου έκανε κατάπληξη. Προσφέρουμε εμείς βιβλία που βλασφημούν με τον χυδαιότερο τρόπο το πρόσωπο του Χριστού μας; Μου φαίνεται απίστευτο πραγματικά. Γιατί γίνεται κάτι τέτοιο;
--- Τέλος παράθεσης ---
1. Μα το είχα γράψει ότι θα μεταφέρω μόνο το δικό σας κείμενο από τη στήλη των ανεκδότων, διότι παρέχει πολλά και σπουδαία ερεθίσματα για μια \"συνευωχική\" κουβέντα... Δεν το μετέφερα τυχαία. Είχε αρκετά σημαντικά στοιχεία για το γάμο, υπό εκκλησιαστική έποψη...γι\' αυτό είχα πάρει και την πρωτοβουλία να το μεταφέρω στο περί παντός θεολογικού επιστητού.

2. Τα διάβασα επι τροχάδην χτες, αλλά δεν είχα το χρόνο να τα μελετήσω... Κόλλησα με έναν υπολογιστή εδώ στη δουλειά... - δεν βλέπει το σκληρό - και κάνουμε αλχημείες μπας...και συμμορφωθεί....Θα τα μελετήσω με τη δέουσα προσοχή...και θα επανέλθω....(ωχ...βλέπω να πετάτε κανα ποτήρι ή κανα κουδούνι!!!! :sfiri::icecream:  ) Η αλήθεια είναι, για να σοβαρευτώ τώρα, ότι επειδή γνωρίζω πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος σας, εξεπλάγην με τη παρουσία σας εδώ και κυρίως με την ενεργό παρουσία σας. Και χαίρομαι γι\' αυτό, όπως και αλλού το έχω πει. Εννοείται, λοιπόν, ότι δεν είστε υποχρεωμένος να απαντάτε κάθε φορά... απλά ερεθίσματα δίνω προς διάλογο...Αν δεν δίναμε τα ερεθίσματα, δεν θα ωφελούνταν οι συνευωχήτες.... Φυσικά δεν πρεσβεύω το δόγμα \"κουβέντα για την κουβέντα\", αλλοίμονο, ούτε εγώ έχω χρόνο για χάσιμο... Απλά η λειτουργία αυτών των φόρουμ έχει αυτήν την ιδιότητα ή αν θέλετε ιδιοτροπία, να προσφέρει πατήματα για διάλογο μέσα από κατάθεση προσωπικών απόψεων. Η δε παρουσία σας εδώ και οι απαντήσεις σας αποτελούν την ασφαλιστική δικλείδα που επισφραγίζει εκκλησιολογικώς και θεολογικώς τα διάφορα θέματα... Διαφορετικά θα είχαμε απλά ιστοσελίδα, όπου θα δίνονταν απλές απαντήσεις...

3. όσο για την έκθλιψη...μάλλον σκέτο θλίψη :happy2: προκαλεί....προφανώς και δεν υπάρχει έκθλιψη.... Κατα λάθος έγινε (αλήθεια λέω, δεν ήταν προμελετημένο το έγκλημα...:mbounce: :sorry:  )  Υπομονή λοιπόν γιατί εδώ θα δείτε πολλά τέτοια λάθη... δεν έχω την ευχέρια να τα επανεξετάζω...διότι το concept, η \"φιλοσοφία\" ενός φόρουμ, στηρίζεται σε ένα Virtual ζωντανό διάλογο.... δηλαδή δεν γράφουμε κείμενα που απαιτούν τόσο \"φιλολογική\" σκέψη αλλά σα να μιλάμε ζωντανά .... live!!!!

4.Για το βιβλίο του καζαντζάκη, δεν το πρόσεξα είναι η αλήθεια... Ο φίλος μου ο στρουμφοτέκνικαλ... δεν γνωρίζει και πολλά περί θεολογικών και μέσα από τον ενθουσιασμό του - προφανώς - να βοηθήσει ώστε να εμπλουτιστεί το φόρουμ, έδωσε ένα τέτοιο λίνκ....θα το κοιτάξω αμέσως....

staboz:
Παύλε, ευχαριστώ για όλα.

ρωμηός:

--- Παράθεση από: romios ---Υπομονή λοιπόν γιατί εδώ θα δείτε πολλά τέτοια λάθη... δεν έχω την ευχέρια να τα επανεξετάζω...διότι το concept, η \"φιλοσοφία\" ενός φόρουμ, στηρίζεται σε ένα Virtual ζωντανό διάλογο.... δηλαδή δεν γράφουμε κείμενα που απαιτούν τόσο \"φιλολογική\" σκέψη αλλά είναι σα να μιλάμε ζωντανά .... live!!!!
--- Τέλος παράθεσης ---
Παρόλα αυτά...εννοείται πως είναι όχι μόνο ευπρόσδεκτες αλλά και απολύτως αναγκαίες οι παρατηρήσεις σας προς γνώσιν και κυρίως προς συμμόρφωσιν....flow: Διότι έτσι μας δίνετε μια ευκαιρία να μάθουμε να μιλάμε και να γράφουμε \"καλύτερα ελληνικά\"!!!!!! Είναι και αυτό στους στόχους του φορουμιδίου μας....

ΥΓ. Βέβαια τον εκβαρβαρισμό της γλώσσας με ασύδοτες - η αλήθεια είναι αυτή - και αυθαίρετες λεξιπλασίες (από την αφεντομουτσουνάδα μου) θα την ανεχτείτε εκόντες άκοντες... Έτσι, λοιπόν, θέλοντας - δεν θέλοντας θα με αγαπήσετε και θα με ανεχτείτε....:ball: :tease: (Με τέτοια υπομονή σας βλέπω πρώτη πίστα στα Vista Heaven και μάλιστα πριν το πρώτο service pack!!!!

:mbounce:

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση