Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Heaven

Σελίδες: 1 [2]
26
Τι θα φάμε / Φασόλια κόκκινα με χόρτα (Νηστίσιμο)
« στις: 26 Αυγούστου, 2008, 07:35:44 πμ »
ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ

Υλικά:
•   1/2 κιλό κόκκινα ξερά φασόλια
•   1/2 κιλό Σπανάκι
•   1/2 κιλό άγρια Χόρτα
•   1/4 κιλού φρέσκα Κρεμμυδάκια
•   11/2 φλιτζάνι τσαγιού Λάδι
•   Άνηθος
•   Μαϊντανός
•   Σέλινο
•   Αλάτι
•   Πιπέρι

Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε τα φασόλια από το βράδυ. Τα βράζουμε μόνο με νερό προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι, τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα, τα κόβουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα στη φωτιά με ελάχιστο νερό. Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν και να απορροφήσουν τα υγρά τους..


Σε ένα πυρέξ μεγάλο απλώνουμε τα χόρτα σε όλη την επιφάνεια και από πάνω απλώνουμε τα φασόλια προσθέτοντας και το υπόλοιπο λάδι. Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για ένα μισάωρο στους 180 βαθμούς.

27
Τι θα φάμε / Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας
« στις: 26 Αυγούστου, 2008, 07:33:28 πμ »
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ


Υλικά:
•   1/3 κούπας λαδί ή βούτυρο
•   4 στήθη από κοτόπουλο χωρίς κόκαλα
•   1/2 κούπας λευκό ξηρό κρασί
•   1/2 κούπας ζωμό κότας
•   1/2 κούπας μουστάρδα
•   1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
•   1 κουταλάκι κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κουταλιά νερό
•   2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
•   αλάτι
•   πιπέρι

Eκτέλεση:
Σοτάρετε το κοτόπουλο στο λάδι κι από τις δύο πλευρές. Προσθέστε το κρασί, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Σκεπαστέ την κατσαρόλα και σιγοβράστε ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο. Ανακατέψτε τη μουστάρδα με την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ. Προσθέστε τα στην κατσαρόλα μαζί με το μαϊντανό και συνεχίστε το μαγείρεμα λίγο ακόμη, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε το κοτόπουλο με ψητά μανιτάρια πλευρώτους και ταλιατέλες σοταρισμένες σε λίγο βούτυρο. Πασπαλίστε αν θέλετε με λίγη πάπρικα.

28
Εικόνες - Φωτογραφίες / Αγ.Βάσίλειος
« στις: 25 Αυγούστου, 2008, 02:44:56 μμ »

29
Εικόνες - Φωτογραφίες / Παντοκράτορας
« στις: 25 Αυγούστου, 2008, 08:22:31 πμ »

30
Τι θα φάμε / Κολοκυθάκια στιφάδο(Νηστίσιμο)
« στις: 25 Αυγούστου, 2008, 12:29:34 πμ »
Κολοκυθάκια στιφάδο(Νηστίσιμο)
Υλικά

•   1 1/2 κιλό κολοκυθάκια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
•   3 φύλλα δάφνης
•   6 σκελίδες σκόρδο
•   1 κλαδάκι δενδρολίβανο
•   1 φλιτζανάκι ξύδι
•   1/2 ντομάτες ψιλοκομμένες
•   1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•   1 ξύλο κανέλας
•   1 κούπα λάδι
•   Αλάτι
•   Πιπέρι

ΕκτέλεσηΣε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας.
Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό μας και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του

31
Τι θα φάμε / Καλαμαράκια με κόκκινα φασόλια(Νηστίσιμο)
« στις: 25 Αυγούστου, 2008, 12:26:53 πμ »
Καλαμαράκια με κόκκινα φασόλια
Υλικά

•   1 κιλό καλαμαράκια
•   3/4 της κούπας ελαιόλαδο
•   5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
•   1 κούπα άσπρο κρασί
•   Χχυμό από ένα λεμόνι
•   1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
•   1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (kidney beans)
•   Αλάτι
•   Πιπέρι

ΕκτέλεσηΠροσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα σοτάρουμε κι αυτά, ρίχνουμε το κρασί, το λεμόνι, τον άνιθο, τα φασόλια (στραγγισμένα από το ζουμί της κονσέρβας), το αλάτι, το πιπέρι και μια κούπα νερό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν 20-30 λεπτά.

Το φαγητό αυτό είναι το ίδιο νόστιμο κρύο και ότι πρέπει για αυτούς που νηστεύουν

32
Τι θα φάμε / Φανουρόπιτα
« στις: 25 Αυγούστου, 2008, 12:23:02 πμ »
ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

6 φλυτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνι λάδι
Το χυμό 5 πορτοκαλιών
2 φλυτζάνια σταφίδες
Λίγες κουταλιές κονιάκ ή άλλο ποτό
1 κουταλιά κανέλα
1 κουταλιά κανελλογαρύφαλλο
Μισό φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύετε πρώτα το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το λάδι. Ύστερα,  ρίχνετε το ποτό, τις σταφίδες και κανελλογαρύφαλο και αν θέλετε και ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού. Ανακατεύετε απαλά και ρίχνετε το μίγμα σε ένα μικρό καλά βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε στους 180C  σε προθερμασμένο φούρνο 30 λεπτά περίπου. Τρυπάτε από πάνω με μια οδοντογλυφίδα για να δείτε αν έγινε. Μόλις κρυώσει μπορείτε αν θέλετε να την πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.

Kai λίγα λόγια γνώσης για αυτή τη πίτα.
Η παράδοση λέει ( δεν ξέρω ποια παράδοση, ό,τι μου είπαν λέω) ότι τα υλικά αυτά, μπαίνουν με τη συγκεκριμένη αυτή σειρά και ανακατεύονται σε μια λεκάνη και καθώς φτιάχνουμε την πίτα \" μελετούμε\" αυτό που θα ζητήσουμε από τον Άγιο Φανούριο.
Στις 27 Αυγούστου γιορτάζεται η μνήμη του Αγ. Φανούριου, και η παράδοση το θέλει είτε την παραμονή της γιορτής, είτε όποια μέρα θέλει κάποιος πιστός να ζητήσει να του φανερώσει κάτι ο Αγ. Φανούριος να κάνουν μια γλυκιά πίτα, σαν κέηκ,  την φανουρόπιτα. Την πηγαίνουν στην εκκλησία και τη διαβάζουν κι ύστερα τη μοιράζουν. Λένε πως αν θέλεις να τη φτιάξεις, ο αριθμός των υλικών που πρέπει να βάλεις μέσα θα πρέπει να είναι είτε 9, είτε 11, είτε 12. Παρακάτω σας παραθέτω μία συνταγή με 12 υλικά. Επίσης λένε πως δεν πρέπει ούτε να την κόψεις, ούτε να την χαράξεις πριν κάνει το πρώτο κόψιμο ο παπάς σε σχήμα σταυρού.
Ο Άγιος Φανούριος δεν έβρισκε μόνο τα χαμένα, γινόταν μια γέφυρα που ένωνε τους ανθρώπους και άμβλυνε τις διαφορές.

33
Τι θα φάμε / Αυγά ποσέ
« στις: 25 Αυγούστου, 2008, 12:15:31 πμ »
ΑΥΓΑ ΠΟΣΕ
ΥΛΙΚΑ. 4 αυγά
. 1 φλ.τσαγιού νερό
. 1 κου.γλυκού ξίδι
. αλάτι
. πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι βαθύ ή ανοιχτή μικρή κατσαρόλα,βάζουμε το νερό,λίγο αλάτι και το ξίδι να πάρουν βράση.Σπάζουμε τα αυγά προσεχτικά,ένα-ένα σε πιατάκι και τα ρίχνουμε στο νερό.Τα αφήνουμε να βράσουν 2-3΄,ενώ τα περιβρέχουμε με το βραστό νερό μέχρι να πήξει το ασπράδι τους.Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα,τα αλατοπιπερώνουμε και τα σερβίρουμε.

34
Τι θα φάμε / Αρνί λαδορίγανη στο φούρνο
« στις: 25 Αυγούστου, 2008, 12:13:35 πμ »
ΑΡΝΙ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
 ΥΛΙΚΑ
. 1 ½  κιλό αρνί μπροστινό
. 1 φλ.τσαγιού λάδι
. 1-2 λεμόνια
. 1 κουτ.σούπας ρίγανη
. αλάτι
. πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε,αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλατοπίπερο.Το βάζουμε στο ταψί και το περιχύνουμε με το λάδι και τον χυμό λεμονιού.Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο κι όταν αρχίσει να ψήνεται το ραντίζουμε με τη σάλτσα μέχρι να ψηθεί τελείως.

35
Τι θα φάμε / Βλίτα γιαχνί (Νηστίσιμο)
« στις: 25 Αυγούστου, 2008, 12:11:25 πμ »
ΒΛΙΤΑ ΓΙΑΧΝΙ (Νηστίσιμο)
ΥΛΙΚΑ. 2 κιλά βλίτα
. 1 κεφάλι σκόρδο
. 1 κρεμμύδι
. 50 γρ.ξίδι
. ελαιόλαδο
. αλάτι
. πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα βλίτα.Τα βράζουμε και τα στραγγίζουμε.Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι,προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι να σοταριστούν.Προσθέτουμε μετά τα βλίτα,το αλατοπίπερο και το ξίδι.Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε ένα ποτήρι νερό.Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 30΄ μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους.

36
Τι θα φάμε / Αρνάκι γάστρας με πατάτες
« στις: 25 Αυγούστου, 2008, 12:09:00 πμ »
ΑΡΝΑΚΙ ΓΑΣΤΡΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
. 2 αρνίσια μπούτια
. 2-3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
. 1 φλ.τσαγιού κόκκινο κρασί
. ½ φλυτζ.τσαγιού λεμόνι
. ελαιόλαδο
. 1 κιλό πατάτες
. χοντρό αλάτι
. πιπέρι
. λίγο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες.Το πλένουμε και το τοποθετούμε σε γάστρα.Το τρυπάμε και γεμίζουμε τις τρύπες με σκελίδες σκόρδου.Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι,τη ρίγανη το ελαιόλαδο το χυμό λεμονιού και λίγο νερό(να καλύπτει  κατά το 1/3 το κρέας).Προσθέτουμε τις πατάτες και το χοντρό αλάτι και σκεπάζουμε το φαγητόι.Ψήνουμε στους 250ο  και μόλις ροδίσει χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180ο.Συνολικά ψήνουμε για 2 ½ ώρες.

37
Τι θα φάμε / Αγγινάρες με φακές και μπέικον
« στις: 25 Αυγούστου, 2008, 12:01:33 πμ »
ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ

ΥΛΙΚΑ. 200 γρ.φακές
. 5-6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
. 1 σκελίδα σκόρδο
. 8 αγγινάρες κομμένες στα δύο
. 250 γρ.μπέικον κομμένο σε κύβους
. ½ φλ. τσαγιού λάδι
. 1 κουτ.σούπας φρέσκια ρίγανη
. αλάτι
. πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις φακές μαζί με τα κρεμμυδάκια,το σκόρδο και τις αγκινάρες για 20΄.Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5΄ ακόμα.Μεταφέρουμε το φαγητό σ’ένα πυρίμαχο σκεύος,προσθέτουμε το μπέικον,πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και γήνουμε σε προθ.φούρνο στους 180ο για 40-45΄.

Σελίδες: 1 [2]