Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - ρωμηός

Σελίδες: 1 ... 35 36 [37]
901
ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

«Το βιβλίο θα κριθεί στα σχολεία»

συνέντευξη στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ

Μακριά από τη βουή του κέντρου, εκεί όπου δεν θα μπορούν πλέον να φτάνουν τα συνθήματα των διαδηλώσεων, συναντήσαμε τη Μαριέττα Γιαννάκου, στο νέο κτίριο του υπουργείου Παιδείας, στο Μαρούσι.

 
**Στο ευρύχωρο γραφείο της στον τρίτο όροφο, το μάτι σου πέφτει σε δύο φωτογραφίες: του Κ. Καραμανλή, με ιδιόχειρη αφιέρωση, και της κόρης της. Εκεί η υπουργός ετοιμάζει, με κάθε προσοχή, τις επικείμενες ανακοινώσεις της για το πολυσυζητημένο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ\' Δημοτικού. Οπως δηλώνει σήμερα στην «Κ.Ε.», θα υπάρξουν διορθώσεις.

**Ομως προσθέτει ότι η τύχη του βιβλίου δεν έχει κριθεί: θα δοκιμαστεί οριστικά στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Κατά τα άλλα, το υπουργείο θα αρχίσει σύντομα να επεξεργάζεται νέο τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, με πρόθεση να γίνουν ανακοινώσεις μετά τις εκλογές.

* Εντός των ημερών αναμένουμε τις ανακοινώσεις σας για το βιβλίο της Ιστορίας. Τελικά θα γίνουν κάποιες διορθώσεις;

- Το βιβλίο αυτό είχε παραγγελθεί το 2003 -μαζί με σειρά άλλων- με μια διαφορετική διδακτική οπτική και τη λογική να είναι μικρότερα τα βιβλία και να παραπέμπουν σε πηγές. Το εν λόγω βιβλίο είχε εγκριθεί από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, εν συνεχεία, όμως, εντοπίστηκαν ορισμένα σημεία με τα οποία, όπως κατ\' επανάληψη έχω δηλώσει, κι εγώ διαφωνώ. Αλλά και οι ίδιοι οι συγγραφείς αποδέχτηκαν ότι υπήρξαν αστοχίες. Ζήτησα, λοιπόν, και τη γνώμη της Ακαδημίας Αθηνών, όχι γιατί κάποιος μου το επέβαλε, αλλά επειδή ήθελα και μια έγκυρη γνώμη γενικότερα. Με βάση αυτές τις κατευθύνσεις η συγγραφική ομάδα έκανε τις διορθώσεις. Υπάρχουν ορισμένοι που ισχυρίζονται ότι δεν τους αρέσει η διδακτική. Αλλά αυτά είναι θέματα επιστημόνων και δεν μπορεί να τα κρίνει ο καθένας. Την επόμενη χρονιά, για πρώτη φορά, σε 200 σχολεία θα κριθεί το κάθε βιβλίο, ως προς την επιτυχία και τη διδακτική του. Και εκεί θα υπάρξει η ανάλογη κρίση και η συνεννόηση για το τι θα γίνει μετά. Γιατί πρέπει να δούμε και τη διδακτική. Δεν είναι μόνο τι γράφει κάθε βιβλίο.

* Οι αλλαγές που έγιναν σας ικανοποιούν προσωπικά;

- Οι αλλαγές και οι διορθώσεις αφορούν την πρώτη φάση που έπρεπε να γίνει, διότι υπάρχουν διαφωνίες. Εάν κατά την αξιολόγηση -όπως θα συμβεί με όλα τα βιβλία της χρονιάς μέσα στη διδακτική- παρατηρηθούν κι άλλα ζητήματα που έχουν σχέση με τη διδακτική κ.λπ., το Παιδαγωγικό θα αναλάβει να συνεννοηθεί με τους συγγραφείς. Θα δούμε, δηλαδή, πώς θα πάει αυτό.

* Εννοείτε στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ή πριν;

- Τη σχολική χρονιά που αρχίζει τώρα θα αξιολογηθούν όλα τα καινούρια βιβλία και θα βγουν τα συμπεράσματα. Επομένως θα κριθεί εκ νέου. Σε αυτά τα ζητήματα, όμως, τον πρωτεύοντα ρόλο τον έχει ο δάσκαλος. Σημασία, επίσης, έχουν οι πηγές και τα άλλα βιβλία. Δεν είμαστε στην εποχή που μορφωνόμασταν διαβάζοντας μόνο ένα βιβλίο. Το συγκεκριμένο, όπως και τα άλλα βιβλία, είναι για να λάβει τη βασική γνώση ένα παιδί της ΣΤ\' Δημοτικού.

* Σαφώς έχει σημασία ο δάσκαλος, αλλά έχει σημασία και ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει ένα βιβλίο κάποιο θέμα. Σε πολλές περιπτώσεις αντί για Ιστορία διδασκόμαστε... εθνική μυθολογία.

- Να σας πω κάτι: πρώτον, όλες οι χώρες με ένα έμμεσο ή άμεσο τρόπο, ενισχύουν την εθνική συνείδηση των πολιτών, τονίζοντας τις καλύτερες στιγμές της ιστορίας τους. Αυτό δεν το κάνει μόνο η Ελλάδα. Δεύτερον, σε ένα βιβλίο ΣΤ\' Δημοτικού, δεν μπορείς να «τα δώσεις όλα» και δεν μπορείς να τα πεις όλα. Σήμερα, πια, ζούμε στην κοινωνία της γνώσης και της πληροφορίας και υπάρχουν πολλές πηγές γνώσης. Εγώ θα επανέλθω στο δάσκαλο. Εχει τεράστια σημασία ο δάσκαλος για το πώς θα συζητήσει με τα παιδιά. Εμείς οι Ελληνες έχουμε μια ιστορία με λαμπρές στιγμές σε όλους τους αιώνες. Είμαστε από τους λαούς που δεν χρειάζεται να δημιουργήσουμε ιστορία. Εχουμε ιστορία και μάλιστα λαμπρή.

* Ομως αποκρύπτουμε και γεγονότα, ή πλευρές της ιστορίας δεν τις θίγουμε καθόλου.

- Νομίζω ότι υπάρχουν πλευρές επίμαχες ακόμα. Σας θυμίζω, παραδείγματος χάρη, ότι η Ελλάδα πριν από λίγα χρόνια άρχισε να απελευθερώνει τα αρχεία του υπουργείου Εξωτερικών, όσα μπορούν να απελευθερωθούν, ύστερα από τριάντα χρόνια. Αλλες χώρες το κάνουν εδώ και διακόσια χρόνια. Εκείνο που έχει σημασία για το σχολείο, είναι να αποδίδονται τα πράγματα στη διαχρονική τους συνέχεια και να αποτελούν παράδειγμα τόσο οι καλές όσο και οι κακές στιγμές.

* Η πλειοψηφία του κόσμου της Ν.Δ. είναι αντίθετη με το συγκεκριμένο βιβλίο. Πώς αξιολογείτε αυτό το γεγονός;

- Νομίζω ότι από κάποιους έγινε πολιτικό θέμα για άλλους λόγους που δεν έχουν σχέση με την ιστορία. Και σας το λέω εγώ που -επαναλαμβάνω- έχω διαφωνία σε πάρα πολλά σημεία του βιβλίου. Ομως, αυτό δεν πρέπει να μας εμποδίζει να είμαστε θεσμικοί. Δηλαδή δεν είναι δυνατόν με αυθαίρετες αποφάσεις να λέμε κάθε φορά «ό,τι ζητάει το κοινό» σε μία δεδομένη στιγμή. Ο κόσμος έχει επηρεαστεί από τον τρόπο που το χειρίστηκε το σύνολο των media. Εγώ δεν πιστεύω ότι όλοι αυτοί που μιλάνε για το βιβλίο το έχουν διαβάσει. Κι αν το είχαν διαβάσει, θα έπρεπε να είναι γνώστες και ειδικοί. Επομένως, δεν υπερασπίζομαι το «άλφα» ή το «βήτα» βιβλίο. Αυτά εγκρίθηκαν ύστερα από διαγωνισμούς. Εγώ υπερασπίζομαι τον θεσμικό μου ρόλο. Είμαι αντίθετη στην αυθαιρεσία. Κατά τα άλλα, όπου γίνεται ένα λάθος μπορούν να το διορθώσουν οι επιστήμονες. Μόνον αυτοί.


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 24/06/2007

902
Το «ευχαριστώ» του Αρχιεπισκόπου

«Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους για την αγάπη και τη συμπαράστασή τους προς το πρόσωπό μου. Κυρίως για τις προσευχές τους προς τον Κύριο. Ιδιαίτερα σε αυτή τη στιγμή της δοκιμασίας μου, αποτελούν για εμένα βάλσαμο. Μου δίνουν δύναμη. Με τη βοήθεια των ιατρών και πάνω απ\' όλα του Θεού, που με αξιώνει να υπηρετώ την Εκκλησία με όλο μου το είναι, προσεύχομαι να σας αγκαλιάσω σύντομα όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά».

 

Με μια σύντομη γραπτή δήλωση ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος θέλησε χθες να ευχαριστήσει όσους του συμπαρίστανται στη δοκιμασία που περνάει.

Τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας. Ο κ. Παπούλιας μπήκε στην εντατική μονάδα του «Αρεταίειου» νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος και προσπέρασε το μικρό δωμάτιο. Ο Αρχιεπίσκοπος τον φώναξε: «Κύριε Πρόεδρε εδώ βρίσκομαι». Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Παπούλιας βγήκε από το νοσοκομείο και όταν του ζητήθηκε να κάνει μια δήλωση εκείνος το απέφυγε: «Δεν μπορώ να κάνω δηλώσεις, είμαι συναισθηματικά φορτισμένος», είπε και ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση του μακαριοτάτου. Ο κ. Παπούλιας χάρισε στον Αρχιεπίσκοπο ένα βιβλίο με τον τίτλο «Η Ρωσία την εποχή του Μεγάλου Πέτρου». Χθες στο νοσοκομείο πήγαν επίσης ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος και οι μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεος και Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Προχθές το βράδυ τον επισκέφθηκε και ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ.

Σήμερα το μεσημέρι η ομάδα των γιατρών που παρακολουθεί την εξέλιξη της υγείας του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου αναμένεται να δημοσιοποίησει τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων στο παχύ έντερο και το ήπαρ και να αναφερθούν στη μετεγχειριτική θεραπεία στην οποία θα υποβληθεί. Σήμερα αναμένεται να γίνει γνωστό και πότε θα βγει από την εντατική μονάδα του νοσοκομείου.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 21/06/2007

903
Ανέκδοτα... προς έκδοσιν / Γυναίκες πισιά...
« στις: 22 Ιουνίου, 2007, 04:23:15 μμ »
Φίλη μου, καλή μου Φίλη, απόγονη της Εύας, μωλέ Ξένια... (εμ φάγατε το μήλο, :icecream:εμ βγάζετε και γλώσσα....)

Εν πρώτοις ο Κύριος, ως Μεγαλοδύναμος και Φιλόκαλλος δημιούργησε τον ουρανό και τη γή...τα άστρα και τους πλανήτες, τα δέντρα και την πλάση ολόκληρη και φυσικά το απόλυτο δημιούργημά του τον άνδρα...τον οποίο και κατέστησε Κληρονόμο και Διαχειριστή πάσης της Κτίσεως....Ο άνδρας λοιπόν πράγματι είδε τη δημιουργία και θαύμασε τα έργα του ότι όλα λίαν καλώς εποίησε....Ο Θεός εκτίμησε την πνευματική και καλλιτεχνική ευαισθησία και για να ευχαριστήσει τον άνθρωπο, είπε να πλάσει κι ένα τελευταίο δημιουργημα (αυτό δηλώνει προχειρότητα...ξέρεις δουλειά της τελευταίας στιγμής και του ποδαριού....) το οποίο θα είναι βοηθός του άνδρα...(ρωμέηκα πράγματα...:happy2: Κοιτάζει ο κακομοίρης ο άνδρας τη γυναίκα και σαστίζει κυριολεκτικώς....
-Μα καλά θεέ μου, όλα λίαν καλώς τα εποίησες...αυτό πως σου ξέφυγε;;;; (σημείωση συγγραφέως, επεξήγηση για ξανθιές: ο άνδρας αναφέρεται στη δημιουργία της γυναικός ....)
-Δεν πειράζει τέκνον μου....ΑΥΤΗ ΘΑ ΒΑΦΕΤΑΙ!!!!!

και ούτω πως...και επειδή Θεός δεν ψεύδεται....οι γυναίκες της σήμερον αλλά και παλαιόθεν πασαλείβονται....!!!!!

904
Ανέκδοτα... προς έκδοσιν / Πώς καθιερώθηκαν...
« στις: 22 Ιουνίου, 2007, 02:26:44 μμ »
Από που βγήκαν
 
 
ΧΡΩΣΤΑΕΙ  ΤΗΣ  ΜΙΧΑΛΟΥΣ
Η λαϊκή έκφραση συνδέεται με τη μετεπαναστατική ζωή στο Ναύπλιο, πρωτεύουσα τότε της Ελλάδας.  Συγκεκριμένα, μετά την επανάσταση του 21 υπήρχε στο Ναύπλιο μια ταβέρνα που ανήκε σε μια γυναίκα, τη Μιχαλού.  Η Μιχαλού είχε το προτέρημα να κάνει «βερεσέδια» αλλά υπό προθεσμία.  Μόλις εξαντλείτο η προθεσμία - και η υπομονή της - στόλιζε τους χρεώστες της με «κοσμητικότατα» επίθετα.  Όσοι τα άκουγαν, ήξεραν καλά ότι αυτός που δέχεται τις «περιποιήσεις» της, «χρωστάει της Μιχαλούς».

ΕΦΑΓΑ  ΧΥΛΟΠΙΤΑ
Γύρω στα 1815 υπήρχε κάποιος κομπογιαννίτης, ο Παρθένης Νένιμος, ο οποίος ισχυριζόταν πως είχε βρει το φάρμακο για τους βαρύτατα ερωτευμένους. Επρόκειτο για ένα παρασκεύασμα από σιταρένιο χυλό ψημένο στο φούρνο. Όσοι λοιπόν αγαπούσαν χωρίς ανταπόκριση, θα έλυναν το πρόβλημά τους τρώγοντας αυτή τη θαυματουργή πίτα - και μάλιστα επί τρεις ημέρες, κάθε πρωί, τελείως νηστικοί.

ΜΥΡΙΖΩ  ΤΑ  ΝΥΧΙΑ  ΜΟΥ
Η φράση προέρχεται από την αρχαία τελετουργική συνήθεια, κατά την οποία οι ιέρειες των μαντείων βουτούσαν τα δάχτυλά τους σ\' ένα υγρό με βάση το δαφνέλαιο, τις αναθυμιάσεις του οποίου εισέπνεαν καθώς τα έφερναν κατόπιν κοντά στη μύτη τους και μ\' αυτό τον τρόπο έπεφταν σ\' ένα είδος καταληψίας κατά την οποία προμάντευαν τα μελλούμενα.

ΤΡΩΕΙ  ΤΑ  ΝΥΧΙΑ  ΤΟΥ  ΓΙΑ  ΚΑΒΓΑ
Ένα από τα αγαπημένα θεάματα των Ρωμαίων και αργότερα των Βυζαντινών, ήταν η ελεύθερη πάλη.  Οι περισσότεροι από τους παλαιστές, ήταν σκλάβοι, που έβγαιναν από το στίβο με την ελπίδα να νικήσουν και να απελευθερωθούν.  Στην ελεύθερη αυτή πάλη επιτρέπονταν τα πάντα, γροθιές, κλωτσιές, κουτουλιές, ακόμη και το πνίξιμο.  Το μόνο που απαγορευόταν αυστηρά ήταν οι γρατζουνιές.  Ο παλαιστής έπρεπε να νικήσει τον αντίπαλό του, χωρίς να του προξενήσει την παραμικρή αμυχή με τα νύχια, πράγμα, βέβαια, δυσκολότατο.  Γιατί τα νύχια των δυστυχισμένων σκλάβων, που έμεναν συνέχεια μέσα στα κάτεργα, ήταν τεράστια και σκληρά από τις βαριές δουλειές που έκαναν.  Γι\' αυτό, λίγο προτού βγουν στο στίβο, άρχιζαν να τα κόβουν, όπως μπορούσαν, με τα δόντια τους.  Από το γεγονός αυτό βγήκε κι η φράση «τρώει τα νύχια του για καβγά».

ΜΑΛΛΙΑΣΕ  Η  ΓΛΩΣΣΑ  ΜΟΥ
Στη βυζαντινή εποχή υπήρχαν διάφορες τιμωρίες, ανάλογες, βέβαια, με το παράπτωμα.  Όταν π.χ. ένας έλεγε πολλά, δηλαδή έλεγε λόγια που δεν έπρεπε να ειπωθούν, τότε τον τιμωρούσαν με έναν τρομερό τρόπο.  Του έδιναν ένα ειδικό χόρτο, που ήταν υποχρεωμένος με το μάσημα να το κάνει πολτό μέσα στο στόμα του.  Το χόρτο, όμως, αυτό ήταν αγκαθωτό, στυφό και αρκετά σκληρό, τόσο, που κατά το μάσημα στο στόμα του, πρηζόταν και η γλώσσα, το ελατήριο δηλαδή της τιμωρίας του, άνοιγε, μάτωνε και γινόταν ίνες-ίνες, κλωστές-κλωστές, δηλαδή, όπως είναι τα μαλλιά.  Από την απάνθρωπη τιμωρία βγήκε και η παροιμιώδης φράση: «μάλλιασε η γλώσσα μου», που τη λέμε μέχρι σήμερα, όταν προσπαθούμε με τα λόγια μας να πείσουμε κάποιον για κάτι και του το λέμε πολλές φορές.

ΜΟΥ  ΕΦΥΓΕ  ΤΟ  ΚΑΦΑΣΙ
Στα Τούρκικα καφάς θα πει κεφάλι, κρανίο.  Όταν, λοιπόν, η καρπαζιά, που έριξαν σε κάποιον είναι δυνατή λέμε : «του έφυγε το καφάσι», δηλαδή, του έφυγε το κεφάλι από τη δύναμη του κτυπήματος.  Το ίδιο και όταν αντιληφθούμε κάτι σπουδαίο, λέμε : «μου έφυγε το καφάσι», δηλαδή, μου έφυγε το κεφάλι από τη σπουδαιότητα

ΚΑΝΕ  ΤΟΥΜΠΕΚΙ
«Τουμπεκί» λέγεται τουρκικά ο καπνός για τον αργιλέ (ή ναργιλέ), που τον κάπνιζαν στα διάφορα καφενεία της παλιάς εποχής.  Τον αργιλέ τον ετοίμαζαν οι «ταμπήδες» των καφενείων και επειδή αυτοί έπιαναν την κουβέντα κι αργούσαμε τον πάνε στον πελάτη, εκείνος με τη σειρά του φώναζε: «κάνε τουμπεκί».  Όσοι κάπνισαν ναργιλέ ήταν και από φυσικού τους λιγομίλητοι και δεν τους άρεσε η «πάρλα», οι φλυαρίες.  Με τις ώρες κρατούσαν στα χείλη τους το «μαρκούτσι» του ναργιλέ, απολαμβάνοντας μακάρια και σιωπηλά το τουμπεκί, που σιγόκαιγε στο λουλά.  Και αν κάποιος, που κι αυτός κάπνιζε ναργιλέ δίπλα του, άνοιγε πλατιά κουβέντα, οι μερακλήδες της παρέας του έλεγαν: «Κάνε τουμπεκί», δηλαδή, κάπνιζε και μη μιλάς.  Τώρα για το «ψιλοκομμένο» τουμπεκί, ήταν η τέχνη του «ταμπή» να του το προσφέρει ψιλοκομμένο, που ήταν και καλύτερο.

:smartass:

905
Ανέκδοτα... προς έκδοσιν / Γυναίκες πισιά...
« στις: 22 Ιουνίου, 2007, 02:19:35 μμ »
Γυναίκα DIAL UP: γυναίκα με αργή και δύσκολη πρόσβαση.
Γυναίκα DSL: γυναίκα με γρήγορη πρόσβαση, αρκεί να διαθέτεις τους απαραίτητους πόρους.
Γυναίκα SERVER: γυναίκα πάντα απασχολημένη όταν τη χρειάζεσαι.
Γυναίκα WINDOWS: όλοι παραδέχονται ότι δεν λειτουργεί καλά αλλά δεν μπορούν να κάνουν χωρίς αυτή.
Γυναίκα LINUX: γυναίκα ελεύθερων αρχών, που δεν χρειάζεσαι λεφτά για να την αποκτήσεις, αλλά απαιτεί πολύ διάβασμα για να συνεργάζεστε απρόσκοπτα.
Γυναίκα DOS: όλοι την έχουν χρησιμοποιήσει έστω και μία φορά, αλλά κανείς δεν την θέλει πια.
Γυναίκα BACKUP: είχατε πιστέψει ότι διέθετε όλα όσα σας χρειάζονται, αλλά τη κρισιμότερη στιγμή πάντα κάτι έλειπε.
Γυναίκα SCREENSAVER: αν και δε χρησιμεύει σε τίποτα, είναι διασκεδαστική.
Γυναίκα MULTIMEDIA: τα κάνει όλα να φαίνονται όμορφα.
Γυναίκα RAM: μόλις χωρίσετε, ξεχνάει όλα όσα έχετε κάνει μαζί.
Γυναίκα HARD DISK: θυμάται τα πάντα ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
Γυναίκα MOUSE: λειτουργεί μόνο αν τη χτυπάς και την κακομεταχειρίζεσαι.
Γυναίκα PASSWORD: νομίζεις πως είσαι ο μόνος που τη γνωρίζει, παρ\' όλο που τη γνωρίζει κι ο μισός πληθυσμός.
Γυναίκα MP3: θέλουν όλοι να την \"κατεβάσουν\" από άλλους άνδρες.
Γυναίκα VIRUS: γνωστή και ως σύζυγος, έρχεται εκεί που δεν την περιμένεις, εγκαθίσταται και καταναλώνει όλα τα αποθέματα. Αν επιχειρήσεις να την απεγκαταστήσεις, αναγκαστικά θα χάσεις κάποια αρχεία, αν δεν προσπαθήσεις θα χάσεις τα πάντα.
Γυναίκα E-MAIL: τα 9 στα 10 από αυτά που σου λέει, είναι εντελώς άχρηστα.
Γυναίκα SERVICE PACK: Μοιάζει με την πρώην σου αλλά υποτίθεται ότι έχει λιγότερα προβλήματα. Τελικά ανακαλύπτεις ότι έχει διαφορετικά.
Γυναίκα BROWSER: Της εμπιστεύεσαι την πιστωτική σου;;;
Γυναίκα TROJAN: Μεταμφιέζεται σε μια γλυκιά και καλή κοπέλα για να τη βάλεις σπίτι σου. Μόλις μπει δείχνει τον πραγματικό της εαυτό.
Γυναίκα ANTIVIRUS: Είναι η γυναίκα που σου έρχεται μετά την γυναίκα virus - ενίοτε και πριν από αυτή.
Γυναίκα FIREWALL: Δεν ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνίας μαζί της.
Γυναίκα WIKIPEDIA: Ξέρει πολλά κόλπα, αλλά δεν είσαι σίγουρος ποιος της τα έμαθε και αν τα κάνει σωστά.
Γυναίκα NETMOD: Στη φορτώσανε με προξενιό.
Γυναίκα OUTLOOK : Είναι ανοιχτή σε όλα!
Γυναίκα SCANNER: Στην αρχή την ήθελες πολύ. Τελικά δεν τη χρησιμοποιείς και τόσο συχνά.
Γυναίκα LAPTOP: Σε ακολουθεί όπου πας.
Γυναίκα DESKTOP: Την αφήνεις σπίτι σου να κάνει δουλειές και βγαίνεις με τους κολλητούς σου. Σε περιμένει αναμμένη!
Γυναίκα BINARY: Υπάρχουν μόνο δύο πράγματα: αυτή (1) κι ο κόσμος (0).
:mbounce:

906
Μια 45χρονη γυναίκα έπαθε καρδιακή προσβολή και τη μεταφέρανε επειγόντως στο νοσοκομείο. Ενώ ήταν στο χειρουργείο, είχε μια υπερφυσική εμπειρία. Βλέποντας το Θεό, τον ρώτησε... \"ήρθε η ώρα μου?\".
 
Εκείνος απάντησε \"όχι, έχεις να ζήσεις ακόμη για 43 έτη, 2 μήνες και 8 ημέρες\".
 
Αφού ανάρρωσε, η γυναίκα αποφάσισε να παραμείνει στο νοσοκομείο και έκανε πλαστική προσώπου, λιπαναρρόφηση, μεγένθυνση μαστών και αφαίρεση κοιλιακού λίπους.

Μάλιστα, κάλεσε και κομμώτρια να έρθει να της αλλαξει τα μαλλιά και έναν ορδοδοντικό να της κάνει \"λίφτιγκ δοντιών\". Σκέφθηκε, αφού είχε τόσο καιρό μπροστά της, ας τον ζούσε με τον καλύτερο τρόπο.

:wall::wall:
Μετά την τελευταία της πλαστική εγχείριση και, αφού ανάρρωσε, βγήκε από το νοσοκομείο, πέρασε το δρόμο και την πάτησε ένα ασθενοφόρο.
  :rip:
Περνώντας την πύλη του παραδείσου και φθάνοντας μπροστά στον Θεό, απαίτησε να μάθει \"εσύ μου είπες ότι είχα ακόμη 43 χρόνια! Γιατί δεν με έσωσες από το ασθενοφόρο?!\"
 
Κι εκείνος απάντησε...
 
\"δεν σε γνώρισα\"

:mua:

907
Αύριο τα αποτελέσματα των ιστολογικών


Σε αρκετά καλή κατάσταση, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, συνεχίζεται η νοσηλεία του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αρεταίειου ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ενώ το ιατρικό ανακοινωθέν κάνει λόγο για «σημάδια καλής έκβασης».


 
Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων που θα καθορίσουν την περαιτέρω θεραπευτική αγωγή που θα ακολουθήσει.

Χθες ο ασθενής υποβλήθηκε σε νέα αξονική τομογραφία, η οποία έδειξε ότι έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα του πεπτικού, ανέφερε χθες στην «Ε» ο πρόεδρος του Δ.Σ. του νοσοκομείου καθηγητής Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Μεταξύ των προβλημάτων που αντιμετώπισε τις τελευταίες ημέρες ήταν και διαπύηση της χειρουργικής τομής, η οποία όμως αντιμετωπίστηκε επιτυχώς.

Το χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν, που υπογράφει ο κ. Στεφανάδης, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο αρχιεπίσκοπος «...παρουσιάζει βελτίωση στη μετεγχειρητική δυσλειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Το γεγονός ότι είναι απύρετος και οι ζωτικές λειτουργίες του είναι πολύ καλές, είναι για τους γιατρούς δηλωτικά καλής τελικά έκβασης».

* Μια γραπτή ευχαριστήρια δήλωση προς όλους εκείνους που του συμπαραστάθηκαν όσο καιρό βρίσκεται στο νοσοκομείο αναμένεται να δημοσιοποιήσει σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Χθες τον αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκαν ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, συνοδευόμενος από το βουλευτή Θανάση Λεβέντη. «Τον συναντήσαμε, ήταν ευδιάθετος και του μεταφέραμε τις ευχές όλων των μελών και των φίλων του Συνασπισμού. Του ευχηθήκαμε να αναρρώσει γρήγορα και να αναλάβει πάλι τα καθήκοντά του», δήλωσε ο κ. Αλαβάνος βγαίνοντας από το νοσοκομείο.

Χαρακτήρισε την επίσκεψη «κίνηση ανθρώπινης συμπαράστασης και αλληλεγγύης», προσθέτοντας: «Δεν θα ήθελα σ\' αυτό το χώρο να επεκταθούμε σε πολιτικά ζητήματα».

Τον αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκαν επίσης ο υπουργός Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας, ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής. Από την ιεραρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας πήγαν ο μητροπολίτης Γουμενίσης Δημήτριος, που έφερε και τμήμα της κάρας του Αγ. Ραφαήλ και ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 20/06/2007

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=19546340

908
Παράθεση από: MarioS
Είναι πολύ απλό:δε βλέπεις σωστά παρά με την καρδιά.
Ωραίο και για την κατηγορία γκράφιτι η παραπάνω ατάκα....

Ευχαριστούμε Μάριε....

ΥΓ. Αν έχεις και κάποιες επιπλέον πληροφορίες για τον συγγραφέα και το συγκεκριμένο διήγημα, ή κάποιο ακόμα απόσπασμα...γράψτο εδώ...ευχαριστώ...

909
Σύνδεσμοι / Να πρωτείνω και ένα άλλο Forum!
« στις: 20 Ιουνίου, 2007, 11:21:32 πμ »
Αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει:P:P:P....κατά το θέσφατον του λαού μας...
Έχεις απλώσει παντού τα Τεκνικαλ δίχτυα σου ... εύγε νέε μου!!!

910
Προβλήματα - Προτάσεις / Για να δούμε δουλεύει???
« στις: 15 Ιουνίου, 2007, 01:20:37 μμ »
If you are looking at this (which I guess you are), the install of PunBB appears to have worked! Now log in and head over to the administration control panel to configure your forum.

Σελίδες: 1 ... 35 36 [37]