Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Μαρκήσιος de Karampa

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 ... 17
51
Εθνικά Θέματα / Κυπριακό
« στις: 06 Ιουλίου, 2008, 10:50:51 μμ »
Χμ...

Σε σχέση με την εσωτερική πολιτική,πρόγραμμα για την οικονομία κτλ,  δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτε...
Σε χαλαρή συζήτηση που είχα με Κύπριο μου είπε ότι ήδη αύξησε τα πάγια της αντίστοιχης ΔΕΗ κατά 50%..
Ελέγχεται βέβαια κατά πόσο αυτό ευσταθεί...
Σε μια πρόχειρη δημοσκόπηση που είχα κάνει σε \"απολιτίκ\" συμφοιτητές, το αποτέλεσμα έδειχνε ότι υπήρχαν πολλά παράπονα για την εσωτερική γενικώς πολιτική του Τάσσου Παπαδόπουλου και υπήρχε μια τάση προς κάτι \"διαφορετικό\"...

Σε ότι αφορά τα εξωτερικά, η αλήθεια είναι ότι είμαι λίγο προκατειλημμένος με τον σημερινό Πρόεδρο...
Και πώς να μην είμαι αφού στο παρελθόν κάποιες δηλώσεις/κινήσεις και αυτού προσωπικά αλλά και του ΑΚΕΛ γενικότερα χαρακτηρίζονται ως επιεικώς \"τολμηρές\"...  
Πιστεύω, χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών, ότι η λύση του Κυπριακού θα είναι η νεκρανάσταση του Σχεδίου Ανάν, με άλλο μανδύα βέβαια ως περιτύλιγμα... (άσχετα αν το απέρριψαν το 2004)
Ας περιμένουμε να δούμε κάποιες πιο ουσιώδεις κινήσεις του Χριστόφια και τις εξελίξεις που θα έχουμε για να κρίνουμε πιο ξεκάθαρρα...
Απλά μετά την εκλογή του, είδα πιο αισιόδοξα το θέμα από την οπτική γωνία του ότι: \"εμείς βγάλαμε έναν αριστερό, μετριοπαθή, μη φανατικό... κάντε και σεις λίγο πίσω να τελειώνουμε\"...

52
Εθνικά Θέματα / Κυπριακό
« στις: 06 Ιουλίου, 2008, 10:11:56 μμ »
Ταλάτ: “Έτοιμος για συμφωνία”


«Αν θα υπάρξει νέο κράτος, θα προκύψει και από τις δύο πλευρές και ουδείς θα μπορεί να επιχειρηματολογήσει ότι το κράτος ανήκει στη μια από τις δύο πλευρές. Θα είναι ένας καινούργιος συνεταιρισμός» δήλωσε ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αλήθεια» τόνισε ότι «Η ομοσπονδία στην Κύπρο θα σχηματιστεί από την Κυπριακή Δημοκρατία και την “Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου”».

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Αλήθεια, ο κ Ταλάτ εκφράζει την ετοιμότητα του για συμφωνία, με την οποία «αυτό το νέο κράτος να είναι αδιαίρετο, να μην υπάρχει τρόπος να διαλυθεί».

Προσθέτει ότι «με την προετοιμασία που έχει γίνει στις ομάδες εργασίας, μπορούν να αρχίσουν πλήρεις διαπραγματεύσεις».

Ερωτηθείς για το αν οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου, απάντησε ότι με τον Δ. Χριστόφια δεν κατέληξαν σε ημερομηνία, αλλά ότι έχουν σχεδόν συμφωνήσει σε χρονοδιάγραμμα.

http://www.cosmo.gr

53
Εθνικά Θέματα / Μακεδονία και φαλκιδευτές....
« στις: 06 Ιουλίου, 2008, 10:10:16 μμ »
Συμφωνία για κυβέρνηση Γκρούεφσκι-ΑχμέτιΜε τον αρχηγό του αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι κατέληξε σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος έχει προθεσμία μέχρι τις 12 Ιουλίου να υποβάλει στη Βουλή τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και το πρόγραμμά της.

Όπως ανέφεραν πηγές και από τα δύο κόμματα, το DUI θα λάβει στη νέα κυβέρνηση πέντε υπουργεία (Οικονομίας, Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιβάλλοντος), καθώς και έναν αντιπρόεδρο κυβέρνησης, αρμόδιο για την εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας της Οχρίδας.

Το κόμμα του Γκρούεφσκι διαθέτει 63 έδρες στη νέα Βουλή (σε σύνολο 120), ωστόσο αποφάσισε να συνεργαστεί με το DUI, το οποίο έχει 18 έδρες.

Εάν επικυρωθεί η συμφωνία για κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ VMRO-DPMNE και DUI, τότε η κυβέρνηση θα έχει πλειοψηφία 2/3 στη Βουλή και μπορεί να προχωρήσει ακόμη και σε τροποποίηση του Συντάγματος για μία σειρά άρθρων τα οποία ο κ. Γκρούεφσκι φέρεται διατεθειμένος να αλλάξει.

Ο πρόεδρος της Βουλής, το αργότερο σε διάστημα 15 ημερών, πρέπει να συγκαλέσει την ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

http://www.cosmo.gr

54
Βιβλιοπροτάσεις / Διανομή βιβλίων
« στις: 04 Ιουλίου, 2008, 09:38:18 μμ »
Παύλε μου γυάλισε το πρώτο βασικά...
Θα είμαι Γιάννινα μετά τις 18 για την παραλαβή του.
Ευχαριστούμε!!

55
Εθνικά Θέματα / Μακεδονία και φαλκιδευτές....
« στις: 04 Ιουλίου, 2008, 12:41:03 μμ »
Όντως αυτή η \" πέραν του Ατλαντικού\" εμμονή των Σκοπίων δείχνει και το στόχο...
Ο οποίος δεν είναι άλλος από την αποσταθεροποίηση στην περιοχή με ένα \"κλικ\" ...
Σειρά έχει μάλλον η δυτική Θράκη με την \"Avrupa Bati Trakya Türk Federasyonu\"  (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δ.Θράκης) σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Παράθεση
Aς ελπίσουμε να φερθούμε έξυπνα σαν χώρα στο θέμα αυτό γιατί μέχρι πρόσφατα καθόλου σωστά δεν το χειριστήκαμε.

56
Εθνικά Θέματα / Μακεδονία και φαλκιδευτές....
« στις: 03 Ιουλίου, 2008, 11:26:57 μμ »
Παρέμβαση Παπούλια για Σκόπια από την Αυστρία


Επίσημη επίσκεψη στην Αυστρία πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και την Πέμπτη (03/07) είχε συνάντηση με τον καγκελάριο Άλφρεντ Γκουζενμπάουερ. «Αδιάλλακτη, σχεδόν εχθρική», χαρακτήρισε τη στάση της ΠΓΔΜ απέναντι στην Ελλάδα, ο κ. Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης στη Βιέννη, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον καγκελάριο της Αυστρίας μετά τη συνάντησή τους, εξέφρασε τη λύπη του για την αδιάλλακτη, σχεδόν εχθρική στάση και θέση που έχει η ΠΓΔΜ απέναντι στην Ελλάδα.

«Δυστυχώς η Ελλάδα δεν εισπράττει μέχρι σήμερα παρά έναν κενό αλυτρωτισμό, έναν εχθρικό αλυτρωτισμό», δήλωσε ο κ. Παπούλιας, «παρά το γεγονός ότι στην Ενδιάμεση Συμφωνία που είχε υπογραφεί (από τον ίδιο, ως υπουργό Εξωτερικών), είχε συμφωνηθεί ότι θα υπάρξει ένα όνομα κοινά αποδεκτό και από τις δύο πλευρές».

Πρόσθεσε επίσης, ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες, η ελληνική θέση, όπως έχει διατυπωθεί από τον Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι, δεν μπορεί να αλλάξει.

Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στο θέμα του Κοσόβου, λέγοντας πως η Ελλάδα παρακολουθεί την κατάσταση με εξαιρετική προσοχή, καθώς θεωρεί ότι είναι εξαιρετικά ευαίσθητο πρόβλημα ενώ για τη μη αναγνώριση του Κοσόβου έως τώρα, ανέφερε ότι αυτό γίνεται καθώς η Ελλάδα εκτιμά ότι θα πρέπει να γίνουν μικρά και προσεκτικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Όσο αφορά τα δυτικά Βαλκάνια και την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως «τους το υποσχεθήκαμε και πρέπει να είμαστε αξιόπιστοι, μη αναιρώντας αυτά που υποσχεθήκαμε».

Από την πλευρά του ο κ. Γκουζενμπάουερ, επεσήμανε ότι Ελλάδα και Αυστρία έχουν κοινή ευθύνη για την περαιτέρω εξέλιξη των Βαλκανίων, καθώς είναι οι πιο κοντινές προς την περιοχή, χώρες της ΕΕ και έχουν τις πλέον προηγμένες οικονομίες ενώ τόνισε ότι συζήτησε με τον κ. Παπούλια θέματα που φορούν της εξελίξεις στην περιοχή.

Αργότερα, ο κ. Παπούλιας, είχε συνάντηση με τον αυστριακό ομόλογό του, Χάιντς Φίσερ, στο προεδρικό μέγαρο της Βιέννης.

http://www.cosmo.gr

57
Εθνικά Θέματα / Κυπριακό
« στις: 03 Ιουλίου, 2008, 11:25:11 μμ »
Ταλάτ: “Mία κυριαρχία και μια ιθαγένεια”

Για «μία κυριαρχία και μια ιθαγένεια» έκανε λόγο την Πέμπτη ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ως προϋπόθεση για να «να υπάρξει μια ενιαία Κύπρος».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα κράτος στον κόσμο με δυο κυριαρχίες και δυο ιθαγένειες», τονίζοντας ότι «οι λεπτομέρειες εφαρμογής της λύσης του Κυπριακού, θα συζητηθούν σε συνολικές διαπραγματεύσεις».

Ο κ. Ταλάτ πρόσθεσε ότι «οι δύο πλευρές θα χρησιμοποιήσουν τη μια κυριαρχία, ως δυο πολιτικά ισότιμοι εταίροι, και πως οι Τουρκοκύπριοι δεν θα αποτελούν μειονότητα».
http://www.cosmo.gr

58
Διεθνείς Εξελίξεις / Τουρκία
« στις: 03 Ιουλίου, 2008, 11:23:28 μμ »
Το κόμμα του Ερντογάν αγωνίζεται για την επιβίωσή του


Την υπερασπιστική γραμμή του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσιάζει την Πέμπτη (3/7) ο αντιπρόεδρος του κόμματος Τσεμίλ Τσιτσέκ, στο πλαίσιο της δίκης – που βρίσκεται σε εξέλιξη – για την απαγόρευση του ΑΚΡ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος καθώς και ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Μπεκίρ Μποζντάγκ έφθασαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να παρουσιάσουν προφορικά τα υπερασπιστικά επιχειρήματα, τα οποία έχουν επιδοθεί γραπτά στους 11 δικαστές του δικαστηρίου.

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες. Στη συνέχεια, ο εισηγητής του δικαστηρίου θα συντάξει τις προτάσεις του, πριν τεθεί πρόγραμμα αγορεύσεων και ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

Η κατάσταση στην Τουρκία είναι τεταμένη τους τελευταίους μήνες, λόγω της ανοιχτής πλέον σύγκρουσης μεταξύ ισλαμιστών και κεμαλιστών, η οποία κλιμακώθηκε αυτή την εβδομάδα με την πολιτική δίκη για το ΑΚΡ και τη σύλληψη 21 ατόμων – μεταξύ των οποίων και δύο απόστρατων στρατηγών – για παραστρατιωτική δράση.


http://www.cosmo.gr

59
Πολύ καλό!
Ευχαριστούμε!

60
Μέτρα για Ίμβρο και Τένεδο ζητά το Συμβούλιο της Ευρώπης

Υιοθετήθηκε από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, έκθεση που αφορά παραβιάσεις της Τουρκίας εναντίον των πληθυσμών της Ίμβρου και της Τενέδου, καθώς και μέτρα που πρέπει να ακολουθήσει η Τουρκία.

Στην Έκθεση που παρουσίασε ο εισηγητής κ. Andreas Gross επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι τα μέτρα που ελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, όπως το σφράγισμα των σχολείων της ελληνικής κοινότητας του νησιού, οι δημεύσεις και απαλλοτριώσεις περιουσιών και εδαφών και άλλες μορφές αποψίλωσης του ελληνικού στοιχείου, οδήγησαν την πλειοψηφία των γηγενών κατοίκων των νησιών στην εγκατάλειψη των εστιών τους.

Ως αποτέλεσμα των πράξεων αυτών, σήμερα ζουν στην Ίμβρο 200 μέλη της ελληνικής κοινότητας και στην Τένεδο άλλα 25 μόνο. Ωστόσο, χιλιάδες πρώην κάτοικοι του νησιού, αλλά και τα παιδιά τους, επιθυμούν να διατηρήσουν στενούς δεσμούς με την πατρίδα τους.

Μέτρα από την Τουρκία

Η Έκθεση που τελικά υιοθετήθηκε από την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης επιρρίπτει ευθύνες στην Τουρκία για σειρά παραβιάσεων και προτρέπει τις αρχές της χώρας να υιοθετήσουν τα κάτωθι μέτρα:

Απόδοση στους αρχικούς ιδιοκτήτες των ακινήτων που απαλλοτριώθηκαν και δεν χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς σκοπούς.

Αναστολή της διαδικασίας καταγραφής του κτηματολογίου επί δεκαετία, ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες που οδήγησαν σε δημεύσεις περιουσιών.

Άμεση και αποτελεσματική αναγνώριση κληρονομικών δικαιωμάτων ανεξαρτήτως υπηκοότητας.

Απόδοση της τουρκικής υπηκοότητας στους γηγενείς κατοίκους των νησιών που εκδιώχθηκαν και στους απογόνους τους.

Επαναλειτουργία τουλάχιστον ενός ελληνικού σχολείου στην Ίμβρο.

Συγκεκριμένα άμεσα μέτρα για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού κάλλους των νησιών.

Ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των δύο νησιών καθώς και με ελληνικά λιμάνια.

Βελτίωση των υποδομών στα ελληνικά παραδοσιακά χωριά της Ίμβρου.

Καθιέρωση άτυπου τακτικού διαλόγου μεταξύ των τοπικών αρχών και των εκπροσώπων των κοινοτήτων των δύο νησιών.

Παρακολούθηση της εφαρμογής των προτεινόμενων μέτρων από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η πρωτοβουλία για τη συζήτηση του θέματος ήταν της πρώην επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Έλσας Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής, η αλλαγή της τουρκικής στάσης θα αποτελέσει δείγμα της βούλησης της Τουρκίας για την εγκατάλειψη ολοκληρωτικών συμπεριφορών και την υιοθέτηση των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών σε ζητήματα καλής γειτονίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός από δέκα Τούρκους και έναν Άγγλο που καταψήφισαν το Ψήφισμα και κατήγγειλαν τον συντάκτη του κ. Gross, όλοι οι ομιλητές εξήραν την πληρότητα και αντικειμενικότητα της Έκθεσης Gross.
http://www.cosmo.gr

_____________________________________

Στην προκειμένη δε μου φαίνεται να ισχύει το κάλλιο αργά παρά ποτέ....
Το μόνο όφελος που μπορούν να έχουν οι συγγενείς των εκδιωχθέντων/βασανισθέντων/δολοφονηθέντων είναι ένα καλό καλοκαιρινό κατάλυμα...
Όχι τίποτ΄άλλο, αλλά αν \"ψιλοισχύσουν\" μερικά από τα παραπάνω θα μας βγουν οι γείτονες \"μάγκες\" και απλόχερα θα τους δοθεί το συγχωροχάρτι για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διεπράχθησαν στα δύο αυστηρώς προστατευόμενα από την Συνθήκη της Λωζάννης νησιά...

61
Λοιπόν,

- εισαγωγικά+γράμμα= ψιλή...
- σιφτ+εισαγωγικά+γράμμα=δασεία
- αριστερή αγκύλη+γράμμα= περισπωμένη
- σιφτ+αριστερή αγκύλη+γράμμα= υπογεγραμμένη
- \"+\" + γράμμα= περισπωμένη με οξεία
- σιφτ + \"+\" +γράμμα= περισπωμένη με δασεία

Δες το και λίγο πρακτικά...
Πιστεύω να βοήθησα

62
Βασικά δεν είναι από τον ήλιο...
Όπως καθόμουν στον υπολογιστή και έγραφα στο φόρουμ, ξαφνικά από το πουθενά (μάλλον από πάνω) μια πύρινη γλώσσα και με έκαψε...
Εγώ θα βάλω λίγη γιαούρτη και ει δυνατόν χωριάτικη...
Ευχάριστο το γεγονός ότι δεν παχαίνει γιατί τώρα τελευταία εχουμε \"φουσκώσει\"... :lol:

63
Ο καθένας έχει το στυλ του...
Όπως δεχόμαστε το στυλ του ρωμηού, του σταμποζ, του Αρχαγγέλου, του Θάνου κ.ο.κ, έτσι \"πρέπει\" να δεχθούμε και τον a-pisto (χαχα  :lol:) ...  :mml:

Υ.Γ πιστεύεις ότι θα μπορούσα ποτέ να σου επιτεθώ εγώ;;;  (να πέσει φωτιά να με κάψει...)  :angel:

Υ.Γ2 \"άουτς! :yikes:  τί ήταν αυτό;;; παιδιά ξέρει κανείς κανα γιατροσόφι για εγκαύματα;;;

64
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο pistos έκανε φουριόζικο μπάσιμο στην παρέα μας....

Παρ΄όλ΄αυτά δε θεωρώ ότι προσέβαλε τους staboz και romio τόσο πολύ ώστε να δικαιολογηθεί αυτού του είδους η \"ασπίδα\"...
Ό τρόπος γραφής του είναι πιπεράτος (αψουυυυυυ  :D ) και άκρως ενδιαφέρων...

Έτσι είναι τα fora... δεχόμαστε όλες τις απόψεις αρκεί να μην είναι υβριστικές, προκλητικές κτλ...

Είναι πολύ πιο πρέπον όταν θες να απαντήσεις, να απαντήσεις επί της ουσίας....

Για παράδειγμα ο pistos γράφει για τον Χ,Ψ,Ω ότι είναι αιρετικοί...
Αν έχεις διαβάσει και έχεις άποψη γράψε τί πιστεύεις...
Όχι να το απορρίπτεις γιατί έχεις μάθει την άλλη άποψη και την έχεις ως Ευαγγέλιο...

Και το ποιος είναι θεολόγος και ποιος όχι αφήστε τον staboz να το πει, όπως το είχε κάνει αυτό στο παρελθόν σε άλλη περίπτωση...

Αφήστε τους εύκολους αφορησμούς και γράψτε απόψεις....

Δεν είναι επίθεση στην Xenia το πόστ μου, σε όλους μας απευθύνεται...

65
Διεθνείς Εξελίξεις / Τουρκία
« στις: 24 Ιουνίου, 2008, 09:45:01 μμ »
Καταδίκη Τουρκίας για τις δολοφονίες των Ισαάκ, Σολωμού


Καταδικαστική απόφαση για την Τουρκία εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφορικά με τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού τον Αύγουστο του 1996 στη νεκρή ζώνη , κοντά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε την Τουρκία ένοχη για παραβίαση των άρθρων της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αναφορικά με το δικαίωμα στη ζωή, καθώς και με την παράλειψη διεξαγωγής αποτελεσματικής έρευνας για τις συνθήκες της δολοφονίας.

Το Δικαστήριο επεδίκασε 80.000 ευρώ ως αποζημίωση στη χήρα του Ισαάκ και 35.000 στον πατέρα του Σολωμού. Επίσης, η Τουρκία θα πρέπει να καταβάλει από 15.000 ευρώ στον αδελφό του Ισαάκ και στον αδελφό του Σολωμού, και να πληρώσει 12.000 ευρώ δικαστικά έξοδα.


http://www.cosmo.gr

66
Απορριπτέον και απαράδεκτον!!  :rant:

Εγώ με κούπα που να λέει πάνω \"X....a\" δεν παίρνω και μπέχο να είναι...
Ό,τι και να πιω, θα πνιγώ...

Υ.Γ  πλακίτσα κάνω ε...  :icecream:  :tease:   :mua:

67
Εθνικά Θέματα / Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα...
« στις: 21 Ιουνίου, 2008, 03:30:47 μμ »
Αναβλήθηκε η δίκη του
Στο στόχαστρο των Αλβανών ο Δήμαρχος της Χειμάρας


Στο στόχαστρο της αλβανικής δικαιοσύνης βρίσκεται ο δήμαρχος Χειμάρας, Βασίλης Μπολάνος (φωτό), επειδή εμπόδισε την τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης στην περιοχή του, γραμμένες στην αλβανική και στην αγγλική γλώσσα, με τα αλβανικά τοπωνύμια.
«Οι πινακίδες τοποθετήθηκαν από το συνεργείο, χωρίς την άδεια της οικείας δημοτικής αρχής. Ο δήμος Χειμάρας κατοικείται στη συντριπτική πλειοψηφία από κατοίκους με ελληνική εθνική καταγωγή. Παρόλα αυτά, οι πινακίδες ήταν γραμμένες μόνο στα αλβανικά και στα αγγλικά, ενώ τα ελληνικά τοπωνύμια αποδόθηκαν επίσης στα αλβανικά», δήλωσε ο δήμαρχος Χειμάρρας, συμπληρώνοντας με νόημα πως : «οι πινακίδες θα τοποθετηθούν και πάλι, εφόσον μας σεβαστούν και εμάς ως Αλβανούς πολίτες, ελληνικής καταγωγής».
Ο εισαγγελέας Αυλώνας άσκησε δίωξη στον δήμαρχο Χειμάρας, για «κατάχρησή εξουσίας». Η εκδίκαση της υπόθεσης ήταν προγραμματισμένη για προχθές, αλλά ανακοινώθηκε η αναβολή της από την έδρα του αλβανικού δικαστηρίου.
Ο Βασίλης Μπολάνος, είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του κόμματος  της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο στόχαστρο Αλβανών εθνικιστών και μερίδας ΜΜΕ, λόγω της έντονης δράσης που έχει αναπτύξει, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων που ζουν σε όλη τη χώρα και κυρίως στο νότιο τμήμα.
Τον περασμένο Απρίλιο, με τις δηλώσεις του στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό Top Channel ότι: «Οι Έλληνες στην Αλβανία δε ζητούν κάτι περισσότερο από τους Αλβανούς στο Κόσοβο», είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στη γειτονική χώρα, με δημοσιεύματα στον τύπο που τον κατηγορούσαν ανοιχτά για «προδοσία».
Ο ίδιος έδωσε διευκρινίσεις για την επίμαχη δήλωση. «Θεωρώ πως έχουμε πιο κατοχυρωμένα δικαιώματα από τους Αλβανούς Κοσοβάρους. Δε συνδέω τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματά μας με το Κόσοβο. Υπήρχαν πιο πολλά κείμενα διεθνώς που επιβεβαίωναν τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, απ\' όσα υπήρχαν για το Κόσοβο πριν τη μονομερή αναγνώρισή του, χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.»  τόνισε ο κ. Μπολάνος.
Η δίωξη Μπολάνου, από τις αλβανικές αρχές, έφτασε μέχρι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο ομοσπονδιακός βουλευτής, Γκας Μπιλιράκης, ζήτησε με επιστολή του προς την Κοντολίζα Ράις, να παρέμβει στην αλβανική κυβέρνηση, ώστε να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στη χώρα. Για την επιστολή του ελληνοαμερικάνου βουλευτή Φλόριντας, ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Γκονζάλο Γκαλέγκος, που δήλωσε ότι το θέμα «θα εξεταστεί και θα δοθεί η κατάλληλη απάντηση».

http://www.proinoslogos.gr

68
Εθνικά Θέματα / Μακεδονία και φαλκιδευτές....
« στις: 20 Ιουνίου, 2008, 08:47:09 μμ »
Ικανοποίηση για την απόφαση της ΕΕ για την ΠΓΔΜ


Την ικανοποίηση της Αθήνας προκαλεί η απόφαση της Συνόδου Κορυφής αναφορικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ με την ΕΕ. Στο κείμενο συμπερασμάτων υπογραμμίζεται ότι η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας, συμπεριλαμβανομένης της εξεύρεσης μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας, παραμένει ουσιώδης για οποιαδήποτε πρόοδο της χώρας προς την ΕΕ.

Βραχυπρόθεσμα και στοχευμένα μέτρα σε εθνικό επίπεδο αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής

Ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της Συνόδου τόνισε ότι «με τα συμπεράσματα που υιοθέτησε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για την ΠΓΔΜ γίνεται σαφές ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας είναι απαραίτητες για την περαιτέρω προώθηση της υποψηφιότητάς της και διευκρινίζεται ρητά ότι οι σχέσεις αυτές συνεπάγονται την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας».

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κάνει συγκεκριμένη αναφορά στο θέμα του ονόματος, κάτι που ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε ως «σημαντικό», για να συμπληρώσει ότι η ΕΕ έστειλε σαφές μήνυμα προς τη γειτονική μας χώρα.
Καραμανλής: “Η ΕΕ να παίξει ηγετικό ρόλο για την ακρίβεια”

«Ο ευρωπαϊκός δρόμος για τη γειτονική χώρα ανοίγει μόνο εφόσον αυτή αποδεχτεί και σεβαστεί στην πράξη το ευρωπαϊκό κεκτημένο που υπαγορεύει δημοκρατικές συμπεριφορές στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ και ευρωπαϊκές συμπεριφορές στις σχέσεις της με τους γείτονές της» είπε ο κ. Καραμανλής.

Παρέμβαση Καραμανλή για την υπόθεση της Siemens

«Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες, είναι δεδομένες και είναι γνωστές σε όλους» πρόσθεσε ο Κ. Καραμανλής και επεσήμανε: «Εφόσον η γειτονική χώρα αποδείξει με τις πράξεις της ότι πράγματι επιθυμεί να βαδίσει στον ευρωπαϊκό δρόμο, η Ελλάδα θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης».

Κείμενο Συμπερασμάτων

Στη συγκεκριμένη παράγραφο του κειμένου των συμπερασμάτων, όπου γίνεται η αναφορά στην ΠΓΔΜ, τονίζεται ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπογραμμίζει πως περαιτέρω βήματα από την ΠΓΔΜ στην πρόοδό της προς την ΕΕ είναι πιθανά μέχρι το τέλος του χρόνου, υπό την προϋπόθεση ότι θα εκπληρωθούν οι όροι που περιλαμβάνονται στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του 2005, στα πολιτικά κριτήρια της Κοπεγχάγης και στις βασικές προτεραιότητες της Εταιρικής Σχέσης του Φεβρουαρίου του 2008».

«Στο πλαίσιο αυτό, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σημειώνει τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της 16ης Ιουνίου» προστίθεται.

Ενίσχυση από Σαρκοζί

Ο πρόεδρος της Γαλλίας επανέλαβε ότι η χώρα του «βρίσκεται κοντά στην Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ». Ο κ. Σαρκοζί είπε ότι «η Γαλλία αγαπά την Ελλάδα και θέλει να συμβουλεύσει την κυβέρνηση των Σκοπίων προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτή είναι η θέση της Γαλλίας. Είναι γνωστό ότι η Γαλλία βρίσκεται κοντά στην Ελλάδα».


http://www.cosmo.gr

69
Ωραίο το θεματάκι!

Επιτέλους διακοπές (που λέει ο λόγος)... Μας έχουν κουτσουρέψει τον ελεύθερο χρόνο στον ενάμιση μήνα... τέλος πάντων...
Μετά το (αίσιο ελπίζω) πέρας της εξεταστικής, μια βδομαδίτσα Γερμανία  να στανιάρουμε είναι ότι πρέπει...
Απαραίτητη για βιολογικούς λόγους χαρακτηρίζεται η εν Ιωαννίνοις ανάπαυση, η οποία θα διαρκέσει  - με κάποια μικροδιαλείμματα - πλέον του ενός μηνός... (αυτά είναι...)
Για μπάνιο στη θάλασσα δεν πολυτρελαίνομαι...
Βουνίσιος γαρ...70
Πεζογραφία / Προδοσία
« στις: 19 Ιουνίου, 2008, 05:00:25 μμ »
Παράθεση
Με τα μάτια μιλάμε εμείς
και τι λέμε δεν ξέρει κανείς
η σιωπή είναι χρυσός θα το δεις
με τα μάτια μιλάμε εμείς
Νότης.

71
Εθνικά Θέματα / Μακεδονία και φαλκιδευτές....
« στις: 18 Ιουνίου, 2008, 12:54:17 πμ »
Άνοιγμα με διαλλακτικότητα από τον Τσερβένκοφσκι


Με σαφή διάθεση διαλλακτικότητας εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας, ενώ παράλληλα αφήνει αιχμές εναντίον του πρωθυπουργού Ν. Γκρούεφσκι και χαρακτηρίζει τις πρόσφατες εκλογές ως τις χειρότερες που έχουν διεξαχθεί στη χώρα.

Σε συνέντευξη του στο «Βαλκανικό Ερευνητικό Δίκτυο» ο κ. Τσερβένκοφσκι κάνει λόγο για ανάγκη μετατόπισης της πάγιας θέσης της ΠΓΔΜ αναφορικά με την εκκρεμότητα της ονομασίας.

«Η νέα πραγματικότητα σημαίνει ότι η \"Μακεδονία\" θα πρέπει να επανεξετάσει τη στάση της περί διπλής ονομασίας και να προβεί σε κάποια παραχώρηση στις διαπραγματεύσεις, εάν επιθυμεί να συνεχίσει τη διαδικασία της ευρω-ατλαντικής της ολοκλήρωσης. Ωστόσο, μόνον νόμιμοι εκπρόσωποι και των δύο χωρών μπορούν να αποφασίσουν επί της έκτασης και ουσίας των παραχωρήσεων αυτών» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Προσθέτει ότι με τις εκλογές δαπανήθηκε πολύτιμος χρόνος για την ευρωπαϊκή και ευρω-ατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ, «ιδιαίτερα αναφορικά με τη δυνατότητα για αποτελεσματική εκμετάλλευση της ετοιμότητας των ΗΠΑ να εμπλακεί στη διαδικασία εξεύρεσης λύσης στο θέμα της ονομασίας».

Καθιστά, πάντως, σαφές ότι «δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός για τα θέματα της εθνικής ταυτότητας και της γλώσσας, τα οποία είναι η βαθιά κόκκινη γραμμή μας».

«Η εθνική καταγωγή και η γλωσσική μοναδικότητα είναι οι δύο θεμελιώδεις πυλώνες ενός έθνους και ο συμβιβασμός στα δύο αυτά σημεία είναι απλώς αδύνατος, καθώς κανείς δεν είναι ούτε εξουσιοδοτημένος, αλλά ούτε και δύναται, να διαπραγματευθεί το ποιοι είμαστε και ποια γλώσσα θα χρησιμοποιούμε στην ομιλία μας» συμπληρώνει.

Ερωτηθείς για το αν η νίκη του κ. Γκρούεφσκι αποδίδεται στη σκληρή στάση που τηρεί, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ απαντά: «Εάν αναλύσουμε τη ρητορική του και τα κύρια επιχειρήματά του στην προεκλογική εκστρατεία δεν νομίζω ότι μπορεί να χαρακτηρισθεί ως σκληρή θέση, αλλά ως υπεκφυγή προσδιορισμού της πολιτικής του θέσης. Ποιο ήταν το κύριο μήνυμα; Ότι θα διεξαχθεί δημοψήφισμα. Αλλά ούτε ο ίδιος, ούτε το κόμμα του δεν πρόκειται να πουν τι σκέφτονται για το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα, γύρω από την πρόταση. Ο Γκρούεφσκι θέλει να αποφύγει την ανάληψη ευθύνης και να την μεταβιβάσει στους πολίτες. Αυτό δεν σημαίνει σκληρή θέση. Η έννοια σκληρή θέση σημαίνει ότι δηλώνεται κάτι και στηρίζεται αυτό το κάτι».

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Τσερβένκοφσκι χαρακτηρίζει τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, ως τις χειρότερες που διεξήχθησαν ποτέ στην ΠΓΔΜ.

www.cosmo.grhttp://

72
Εθνικά Θέματα / Μακεδονία και φαλκιδευτές....
« στις: 18 Ιουνίου, 2008, 12:51:41 πμ »
Άνοιγμα με διαλλακτικότητα από τον Τσερβένκοφσκι


Με σαφή διάθεση διαλλακτικότητας εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας, ενώ παράλληλα αφήνει αιχμές εναντίον του πρωθυπουργού Ν. Γκρούεφσκι και χαρακτηρίζει τις πρόσφατες εκλογές ως τις χειρότερες που έχουν διεξαχθεί στη χώρα.

Σε συνέντευξη του στο «Βαλκανικό Ερευνητικό Δίκτυο» ο κ. Τσερβένκοφσκι κάνει λόγο για ανάγκη μετατόπισης της πάγιας θέσης της ΠΓΔΜ αναφορικά με την εκκρεμότητα της ονομασίας.

«Η νέα πραγματικότητα σημαίνει ότι η \"Μακεδονία\" θα πρέπει να επανεξετάσει τη στάση της περί διπλής ονομασίας και να προβεί σε κάποια παραχώρηση στις διαπραγματεύσεις, εάν επιθυμεί να συνεχίσει τη διαδικασία της ευρω-ατλαντικής της ολοκλήρωσης. Ωστόσο, μόνον νόμιμοι εκπρόσωποι και των δύο χωρών μπορούν να αποφασίσουν επί της έκτασης και ουσίας των παραχωρήσεων αυτών» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Προσθέτει ότι με τις εκλογές δαπανήθηκε πολύτιμος χρόνος για την ευρωπαϊκή και ευρω-ατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ, «ιδιαίτερα αναφορικά με τη δυνατότητα για αποτελεσματική εκμετάλλευση της ετοιμότητας των ΗΠΑ να εμπλακεί στη διαδικασία εξεύρεσης λύσης στο θέμα της ονομασίας».

Καθιστά, πάντως, σαφές ότι «δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός για τα θέματα της εθνικής ταυτότητας και της γλώσσας, τα οποία είναι η βαθιά κόκκινη γραμμή μας».

«Η εθνική καταγωγή και η γλωσσική μοναδικότητα είναι οι δύο θεμελιώδεις πυλώνες ενός έθνους και ο συμβιβασμός στα δύο αυτά σημεία είναι απλώς αδύνατος, καθώς κανείς δεν είναι ούτε εξουσιοδοτημένος, αλλά ούτε και δύναται, να διαπραγματευθεί το ποιοι είμαστε και ποια γλώσσα θα χρησιμοποιούμε στην ομιλία μας» συμπληρώνει.

Ερωτηθείς για το αν η νίκη του κ. Γκρούεφσκι αποδίδεται στη σκληρή στάση που τηρεί, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ απαντά: «Εάν αναλύσουμε τη ρητορική του και τα κύρια επιχειρήματά του στην προεκλογική εκστρατεία δεν νομίζω ότι μπορεί να χαρακτηρισθεί ως σκληρή θέση, αλλά ως υπεκφυγή προσδιορισμού της πολιτικής του θέσης. Ποιο ήταν το κύριο μήνυμα; Ότι θα διεξαχθεί δημοψήφισμα. Αλλά ούτε ο ίδιος, ούτε το κόμμα του δεν πρόκειται να πουν τι σκέφτονται για το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα, γύρω από την πρόταση. Ο Γκρούεφσκι θέλει να αποφύγει την ανάληψη ευθύνης και να την μεταβιβάσει στους πολίτες. Αυτό δεν σημαίνει σκληρή θέση. Η έννοια σκληρή θέση σημαίνει ότι δηλώνεται κάτι και στηρίζεται αυτό το κάτι».

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Τσερβένκοφσκι χαρακτηρίζει τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, ως τις χειρότερες που διεξήχθησαν ποτέ στην ΠΓΔΜ.

www.cosmo.grhttp://

73
Μουσική / Πασχαλίδης-Δεληβοριάς στα Ιωάννινα
« στις: 14 Ιουνίου, 2008, 01:17:47 πμ »
Περικαλώ   :)

74
Μουσική / Πασχαλίδης-Δεληβοριάς στα Ιωάννινα
« στις: 12 Ιουνίου, 2008, 09:23:59 μμ »
Για δες αυτό:

Από τα πιο ωραία πρόσφατα κομμάτια του...

75
Εγκρίθηκε το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης


Ομόφωνα ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή την Τετάρτη (11/06), τη ρύθμιση για το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις θεσμικές αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο και την κοινωνία.

Σύμφωνα με διευκρίνιση που έκανε μετά τη συνεδρίαση, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης, η εισήγησή του για το Σύμφωνο Συμβίωσης, δεν αφορούσε τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια καθώς επιδίωξη ήταν να υπάρξει απόλυτη συστοιχία του συμφώνου με το θεσμό του γάμου.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Siemens, ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε ότι δεν έγινε συζήτηση και πρόσθεσε ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.

Μεταξύ των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο είναι και η αυστηροποίηση των διατάξεων για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών. Επίσης σε άλλες ενότητες του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται ρυθμίσεις και νέες διατάξεις για:

* το διαζύγιο, για το οποίο η ρύθμιση της τετραετούς διάστασης ως αμάχητου τεκμηρίου κλονισμού του γάμου, μειώνεται σε δύο χρόνια,

* για τη γονική μέριμνα και την από κοινού άσκησή της εκ μέρους των γονέων, σε διάφορα ζητήματα,

* για το καθεστώς υιοθεσίας, με έμφαση στην ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού, στη μικρότερη δυνατή παραμονή του σε ιδρύματα και στην ταχεία ένταξή του στη θετή οικογένεια και,

* για τη δυνατότητα που θα παρέχεται στους συζύγους ώστε να έχουν το ίδιο επώνυμο, όταν αμφότεροι το επιθυμούν.

http://www.cosmo.gr

________________________________________________________________________________________________________________________

Σε κάποιον ραδιοφωνικό σταθμό άκουσα σήμερα το πρωί, ότι ο Υπουργός δέχθηκε πιέσεις από τους Ρούλη (Θόδωρο Ρουσόπουλο) και Ντορούλα να ενταχθούν στη νομοθετική ρύθμιση - ΑΚΟΥΣΟΝ  ΑΚΟΥΣΟΝ - και τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια...

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 ... 17